ДЕТСКИ ГРАДИНИ ® КАТАЛОГ ДЕТСКИ ГРАДИНИ В СОФИЯ, ДЕТСКИ ГРАДИНИ ВАРНА И БУРГАС - НАМЕРЕТЕ ДЕТСКА ГРАДИНА ЗА СВОЕТО ДЕТЕ

slide 1 slide 2 slide 3

Как да изберем държавна или частна детска градина?

Вече от години за родителите на 3 – 4-годишни деца съществува проблемът за избор на подходяща детска градина. Всеки родител си задава въпроси и иска най-доброто за детето си. От семействата, в които предстои децата да тръгват на градина, няма такива, които да не са се питали къде да запишат малките си палавници; къде те ще се чувстват обичани, разбирани и ценени; къде ще бъдат гледани с много любов, сякаш са в къщи; къде ще бъдат обучавани така, че да получат най-добрата основа за предстоящото навлизане в дълбоките води на учението.

 

Ако на територията на страната ни съществуваше само една държавна и една частна детска градина, задачата ми да опиша този проблем щеше да е много по-лесна, въпреки че и тогава щеше да има много мнения. Всяко правило си има изключения и за това не може да се каже, че държавните или частните детски градини не са на ниво. Както при едните, така и при другите има такива, в които децата се отглеждат добре и такива, в които не. Разликата е само в цената, а от самия родител зависи какво ще избере. Тук ще се опитам да ориентирам родителите, които още не са решили в каква или коя детска градина да запишат най-младите членове на семействата. Като начало ще спомена, че до израстването на децата до 3 – 4-годишна възраст всеки родител е направил друг избор – подход на възпитание. В повечето случаи този подход се избира въз основа на това, как самият родител е бил възпитаван. Несъзнателно родителите приемат начина, по който са възпитавани за добър и прехвърлят модела и върху децата си, но има и семейства, които при анализ на своето възпитание решават да създадат свой собствен модел. 

 

Независимо от това как сте решили да възпитавате детето си в първите години от живота му по-строго или по-либерално, направете анализ на възпитанието му. Направете списък на критериите, които имате. Например държите на дисциплината, не искате детето да се лигави и да прави, каквото си иска или не желаете то да расте сякаш е в казарма; държите да развива художествени, литературни, спортни или някакви други заложби; искате да учи чужд език от ранна детска възраст и изобщо всичко, което смятате за правилно относно възпитанието. С изготвеният от вас списък можете да обиколите някои от удобните за вас детски градини, които са в близост до дома или работата Ви, като предварително си уговорите срещи с директорите, а в процеса на разговор сами ще установите дали заведението е подходящо точно за вашето дете или не. 

Реклама