ДЕТСКИ ГРАДИНИ ® КАТАЛОГ ДЕТСКИ ГРАДИНИ В СОФИЯ, ДЕТСКИ ГРАДИНИ ВАРНА И БУРГАС - НАМЕРЕТЕ ДЕТСКА ГРАДИНА ЗА СВОЕТО ДЕТЕ

slide 1 slide 2 slide 3

Грижи за детските зъби

огато първото зъбче на детето се покаже, радостта вкъщи е голяма. С появата на второто, третото, следващото, основната цел на родителите е да научат детето на правилна зъбна хигиена. В същото време те биват обхванати от притесненията за първия преглед на малчугана при зъболекаря.

Вирусите в детската градина

Ако детето ви не ходи на детска градина, а си стои вкъщи, под вашите грижи или тези на баба, то няма да е изложено на достатъчно микроби. Това може да повлияе на по-късен етап на неговото здравословно състояние. Сигурно се чудите, дали не е по-добре сега да боледува повече, за да изгради добър имунитет, вместо болестите да дойдат с началото на училището?

Лечение на грипа при децата

Игрите в снега са любими на децата от детската градина до късна училищна възраст (много възрастни далеч над училищната възраст обичат не по-малко игрите в снега).

Тичане, скачане, ангели в снега, бой със снежни топки, от което следва изпотяване, дишане продължително на студен въздух, кихане, кашлица, повишена температура.

Грип или настинка?

Грипът е вирусно заболяване, но му отделям специално място, защото с всяка изминала година протича по-тежко при децата. Грипните вируси са няколко вида със стотици серотипове. Всяка година Световната здравна организация прави опит да прогнозира от кой точно тип ще бъде следващата грипна епидемия. На базата на тези прогнози тя издава препоръки за съдържанието на противогрипните ваксини. Но невинаги познава.

Реклама