ДЕТСКИ ГРАДИНИ ® КАТАЛОГ ДЕТСКИ ГРАДИНИ В СОФИЯ, ДЕТСКИ ГРАДИНИ ВАРНА И БУРГАС - НАМЕРЕТЕ ДЕТСКА ГРАДИНА ЗА СВОЕТО ДЕТЕ

slide 1 slide 2 slide 3

Трябва ли да се пази фонтанелата

Особено внимание и специална грижа за фонтанелата не са необходими.

 

Минималната предпазливост при миене на главичката на бебето е достатъчна. Разресването не може да навреди, но все пак е добре това да става със специален бебешки гребен или четчица с меки косми.

 

Съединително–тъканното образувание, което покрива мозъка, е достатъчно плътно и затова не е нужно специално да се пази от докосване тази част от главата на бебето.

 

Когато бебето плаче силно, тя може леко да подпухва, а пулсацията на кръвта става по-забележима, но това не бива да буди тревога, когато отминава, след като бебето се успокои.

Проследяването на състоянието на голямата фонтанела е важен критерий за здравето на бебето. Затварянето й обичайно се случва към 12-14-месечна възраст. Както преждевременното затваряне на фонтанелата, така и по-късното й затваряне е симптом, който задължително трябва да се интерпретира от лекар.

Начин на кърмене

Влиянието на начина на раждане върху кърменето

 

Кърменето е естествено продължение на бременността и раждането и трудно би могло да се разглежда изолирано от тях. Когато консултирам майките с проблеми при кърменето един от първите ми въпроси е „Как е минало раждането?” И това не е породено от любопитство, а наистина дава отговори на много въпроси. Изследователи от различни държави по света изследват влиянието на начина на раждане върху успеха на кърменето и определено има пряка връзка, въпреки, че не винаги е 100%. Информирайте се, защото изборите, които правите по време на раждането, имат голямо значение!

Захранването

Захранването от 4 до 6 месеца

Захранването на бебето е труден етап, както за майката, така и за бебето. Затова, то трябва да започне бавно и постепенно. За да може това да се случи по най-добрия начин, е добре да започнете от рано.
Още на 4 месеца, храносмилателната система на бебетата е достатъчно развита, за да може да преработи някои видове храни. Имайки предвид крехката възраст на детето и факта, че храносмилането му трябва още да се развива, ние трябва да бъдем внимателни и да започнем с малки количества.

Повръщане при бебетата

Повръщане

Бебетата  повръщат лесно.
При повръщането, храната излиза с по-голямо или по-малко усилие от устата, често и от носа на бебето.
То става неспокойно, плачливо и уплашено.

Реклама