ДЕТСКИ ГРАДИНИ ® КАТАЛОГ ДЕТСКИ ГРАДИНИ В СОФИЯ, ДЕТСКИ ГРАДИНИ ВАРНА И БУРГАС - НАМЕРЕТЕ ДЕТСКА ГРАДИНА ЗА СВОЕТО ДЕТЕ

slide 1 slide 2 slide 3

Грижа за бебешката кожа

Грижа за бебешката кожа

Бебешката кожа е толкова нежна и мека – нужни са специални грижи, за да не се обрине бебето или да се възпали някъде. Всъщност повърхностният слой на бебешката кожа не е така развит, както е при възрастните – тя лесно се лющи, възпалява, изсъхва, спарва.


Много е важно какъв продукт използвате за почистване на кожата на бебето – задължително трябва да бъде хипоалергенен и да е с неутрално pH. Можете да използвате един продукт, с който да измивате и косата и тялото на бебенцето.

Обикновено бебешките продукти не дразнят очите. Нанасяйте продукта с ръка. Къпането на бебето продължава няколко минути – водата не бива да изстива. Не използвайте нито твърде студена, нито твърде гореща вода, защото това много лесно може да раздразни кожата. Водата в коритото трябва да е между 35 и 37 градуса.

 

За да има детето мека и здрава кожа, важно е и колко често сменяте памперсите. При децата между 6 и 12 месеца много често се появяват обриви – 60 на сто от бебетата, използващи пелени, имат обриви по дупето. Причините за раздразнената кожа са спарването, напоените пелени с урина или изпражнения, неподходящи хигиенни продукти.

Най-лесно е да сменяте памперса след всяко изхождане на бебето. Освен това задължително трябва да почистите дупето на бебето с подходящи за бебе мокри кърпи. Освен това трябва и да го подсушите. Много е важно бебешката кожа да не се подсушава с търкане, а с внимателно и нежно потупване – това се отнася и за след къпане - просто нежно попивате водата.

Хубаво е преди и след всяко сменяне на пелени да измивате ръцете си. Винаги почиствате отпред назад – с цел да не се замърсяват гениталиите на бебето. Хубаво почистете и гънките на мъничето – поне един път на ден слагайте предпазващ крем. Най-добре е да го правите вечер.

 

Следваща важна точка, за да има бебето ви здрава кожа, е хидратирането – нанесете хидратиращ крем, като след баня нанасянето му е задължително. Не забравяйте, че подсичане на кожата може да се появи по няколко причини, не само заради неправилно почистване.

Не подлагайте детето на пряка слънчева светлина, ако е още много малко. Ако излизате на разходка и навън времето е слънчево, нанесете му крем със защитен фактор, който е подходящ за деца. Той трябва да съдържа минерали. Директно излагане на слънчева светлина на деца, които нямат годинка, не е добра идея.

Реклама