ДЕТСКИ ГРАДИНИ ® КАТАЛОГ ДЕТСКИ ГРАДИНИ В СОФИЯ, ДЕТСКИ ГРАДИНИ ВАРНА И БУРГАС - НАМЕРЕТЕ ДЕТСКА ГРАДИНА ЗА СВОЕТО ДЕТЕ

slide 1 slide 2 slide 3

Детска къща Монтесори

Вече трета година, скътана в тихо и отдалечено от уличния шум място Детска къща, Монтесори отваря врати всяка сутрин. Забързани крачета, последна целувка на мама и децата са в света на великата Монтесори.

 

По какво се отличава Монтесори методът от другите . Преди всичко – по отношението към детето като уникална , неповторима личност , със свои собствен план на развитие , индивидуални способи и срокове на опознаване на околния свят.

 

Тук в Къщата денят започва със свободна работа – детето само избира материалите за работа , усвоява различни умения постепенно и със свое собствено темпо , развива самоконтрол и самоуважение .В класа винаги има няколко функционални зони – практическа , сензорна , езикова , математическа и околен свят .

 

Вместо общи занятия , когато всички деца слушат един възрастен в Монтесори клас всяко дете избира с какво да се занимава .Учителят само наблюдава и в случай на необходимост идва на помощ.Но, неговата роля не е пасивна , защото именно той знае на какъв стадий на развитие се намира всяко дете . 

 

Различната възраст на децата е  задължителен принцип в Монтесори групите . Малките бързат да настигнат по-големите , а те пък се учат да се грижат и стават по-самостоятелни и отговорни .Тук работи принципът на голямото семейство и народната педагогика.

 

В монтесори групата даже най-малките се стараят да завършат започнатата работа , уважават чуждия труд , изпълняват обещаното , покровителстват по-слабите , радват се на успеха на другия и най-главното – възрастните приемат детето такова , каквото е , радват се на неговата неповторимост и не се опитват да го причислят към общите представи . 

 

И така до вечерта, когато на вратата е татко и малките хора бързат да кажат ”До утре!” на своята учителка.

 

И си тръгват от Детска къща Монтесори весели , добри , самостоятелни , любознателни и щастливи .

 

В целия свят родителите уважаващи личността на своето дете , се стремят то да се обучава именно в Монтесори училище .

 

Очакваме Ви и ние - в нашата частна Монтесори детска къща!

 

В Бургас на ул. «Драма» 11 , на тел.: 0879 400 194,056 825673;

www.montessoriburgas.com

Реклама